top of page

Norske undertekster

Camera Rescue-prosjektet er på vei inn i Norge for å redde gamle kameraer. På denne siden finner du litt informasjon om prosjektet generelt og litt spesifikk informasjon om oss i Norge.

Om Camera Rescue

 

Camera Rescue startet i Finland i 2010 som en gjeng ivrige fotografer som virkelig brydde seg om filmkameraer. Vi jobber for å ta vare på kameraer for kommende generasjoner. Målet vårt er å nå 100 000 reddede kameraer innen utgangen av 2020 – nå i mai 2020 har vi reddet i overkant av 80 000 kameraer. Fra ett til tusen av gangen, gammelt til nytt og fra fungerende til ødelagt – vi tar vare på det meste. Du kan sende inn det gamle utstyret ditt og få penger tilbake, samtidig som du hjelper oss med målet vårt.

De siste årene har flere og flere unge oppdaget filmfoto, de organiske små feilene, måten det senker tempoet og den gode mekaniske følelsen med disse kameraene. For å hjelpe nye inn i filmfotografi jobber vi aktivt med å finne kameraer i skuffer og skap, for så å gi dem nytt liv. Vi synes det er vanskelig nok å begynne med filmfotografi uten at man skal kjempe med lyslekkasjer, upresise lukkere eller ødelagte objektiver. Derfor sjekker og reparerer vi alle kameraer som går gjennom oss.

Vi gjør dette for at våre barn og barnebarn kan få glede av det store utvalget av fotografiapparater som vi har glede av. Å produsere nytt til en penge som de fleste kan ha råd til er uaktuelt for nå, og kanskje for alltid. Der er det viktig at vi holder de kameraene vi har, i god stand.

Å sjekke og å reparere kameraer krever investering i ekspertise og utstyr. Derfor er det umulig å lage små, nasjonale enheter i dagens marked. For å betale for alt som trengs må vi jobbe på tvers av landegrenser, noe som er vanskelig i det kulturelle, geografiske og lovmessige varierte Europa. Vi prøver også å strekke oss utenfor Europa når vi kan. Hovedkontoret vårt er i Tampere, Finland, men vi har også kontorer i Helsinki og i Paris, i tillegg til freelancere som jobber for oss i blant annet Spania, Tyskland, USA, Norge.

Oss i Norge

 

For å utvide prosjektet utvider vi nå til gradvis å omfatte Norge også. Det er Arild som tar seg av henvendelser i Norge.

Foreløpig konsentrerer vi oss om å redde kameraer rundt om i Norge samt å komme i kontakt med miljøet. Dette betyr å finne samlinger med kameraer, kjøpe dem opp, sjekke og reparere dem, og selge dem videre. Akkurat nå har vi bare kapasitet til å ta inn større samlinger, men på sikt vil vi forhåpentligvis kunne ta imot enkeltkameraer fra skuffer og skap.

Hvordan kan du selge oss utstyr?

Vi er interessert i det meste av analogt utstyr, og kan vurdere å kjøpe inn digitalt utstyr også. For å gjøre det, kan du ta kontakt med oss på epost: norway@camerarescue.org. Du kan også avtale å ringe, ta kontakt på epost så får du telefonnummeret.

Deretter vil vi be om bilder av det du vil selge slik at vi kan gi deg et overslag på hvor mye utstyret er verdt. Når det er gjort, må det du vil selge til Finland for å testes – du får selvfølgelig kvittering. Når det er gjort vil vi gi deg et endelig tilbud som er basert på tilstanden til alt. Du kan da velge å godta, eller avslå. Vi er selvfølgelig behjelpelig med sending.

Prisen vi gir deg er ikke et skambud, men et skikkelig bud basert på typen og standen til utstyret. Vi har gode kanaler å selge gjennom og kan dermed gi deg en skikkelig pris. Målet vårt er at alle skal bli fornøyde.

Hvordan kan du følge oss?

Hvordan kan du følge oss?

Vi har en veldig aktivt tilstedeværelse på Instagram @camerarescue hvor du kan lese om hva vi gjør, hvilke prosjekter vi jobber med og forskjellige turer og arrangementer i Europa vi er med på.

bottom of page