top of page

Camera Rescue -projekti julkaistiin 2017, jolloin Kameratori.fi:n eri kauppiaiden ja suomalaisen kamerahuolto-osaamisen yhteistyö löysi yhteisen tavoitteen säilyttää mahdollisimman paljon kameroita tuleville sukupolville.

Viimeisten vuosien aikana uusi sukupolvi on löytänyt filmivalokuvauksen ja sen tuoman hitaamman ja konkreettisemman näkökulman valokuvaukseen. Jotta kaikki nämä uudet kuvaajat pääsisivät mukaan, me etsimme unohdettuja kameroita kaappien nurkista ja ullakoilta. Koska uskomme, että filmille kuvaamisessa on tarpeeksi uusia jänniä asioita ilman valovuotoja, viallisia suljinaikoja ja rikkinäisiä objektiiveja, teemme kaikelle meidän läpi kulkevalle kalustolle tarkat kuntotestit ja tarvittaessa huollot.

Koska jokainen projektissa mukana oleva nauttii valokuvausharrastuksen monipuolisuudesta, koemme että on tärkeää pitää filmikuvaus elossa tuleville sukupolville. Samalla olisi myös tärkeää ylläpitää kameramaailman monipuolisuutta, sillä tuhansien erilaisten kameroiden valikoiman valmistus ei tule koskaan olemaan enään mahdollista.

Camera Rescue -projekti toimii euroopanlaajuisesti. Tämänkokoinen kameroiden tarkastus- ja huoltoprojekti vaatii laite- ja osaamispanostuksia, joiden kokoluokka ylittää Suomen markkinan koon moninkertaisesti. Filmikuvauksen kestävyyden kannalta on oleellista että filmiä kuvataan kymmeniä miljoonia rullia vuodessa, joten toimivia kameroita on oltava saatavilla maailmanlaajuisesti. Projektin keskus löytyy Tampereelta Kameratorin huomasta, mutta myös Helsingistä ja Pariisista löytyy toimipisteet kameroiden ostamiseen ja testaamiseen. Lisäksi freelancereina toimiva Crew levittää projektia mm. Espanjassa, Belgiassa, Venäjällä ja Norjassa.

Suomen satavuotisjuhlinnan vanavedessä aloitettu projekti lähti liikkeelle rohkealla 100 000 pelastetun kameran tavoitteella 2020 loppuun mennessä. Yksittäisistä kameroista tuhansien kameroiden kokoelmiin, me yritämme löytää mitä tahansa kameroita 1800-luvulta nykypäivään, toimivina tai rikkinäisinä. Voit käydä meidän kanssa kauppaa kaikesta tarpeettomasta valokuvausvälineistöstäsi, ja auttaa samalla meitä pääsemään tavoitteeseemme.

Sähköposti: juho@camerarescue.org

bottom of page