top of page
Search

Var repareras analoga kameror? – Norden (Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige)


i vet att det finns många analoga kameror i olika format, begagnade eller till och med nya. Men om fotografer inte kan reparera sin analoga utrustning, är det bunden att dö ut förr eller senare och det skulle säkert göra det mindre frestande att investera mycket pengar i analogt kit. För att någon använder analoga kameror professionellt är det viktigt att ha rimligt prissatta alternativ för service och reparationer. Så vilka alternativ finns det?

Analoga kameror slits inte ut säger du? Inte alls sant. Precis som alla mekaniska saker behöver de regelbunden uppmärksamhet eller de kommer så småningom att göra dig besviken. Detta har kostat mig några potentiellt fantastiska fotografier med 2 av mina favoritkameror, Hasselblad 500 C / M och Polaroid 600 SE. Båda är robusta professionella kameror som är byggda som tankar, men de behöver fortfarande kärlek och uppmärksamhet.

Att ha kamerautrustning som underhålls eller repareras är inte billig, analog eller digital. Det leder ofta till att man lägger filmkameror på hyllan när de slutar fungera, iallafall om de inte kan fixa dem själva. Detta återspeglas också i antalet personer som svarade på frågor om var de vänder sig till service och reparationer, många människor har helt enkelt aldrig haft en analog kamera på verkstad.

Ur min egen erfarenhet, och titta på undersökningsreaktionerna, finns det en hel del alternativ. Om du inte bor i en storstad är det troligt att du måste skicka din kamera bort, såvida det inte är en av de stora varumärkena som fortfarande är aktiva idag, som Nikon eller Canon (som ofta mottagits vid sina certifierade verkstäder). Var kameran behöver gå beror på kamerans producent och ålder. Vissa ställen specialiserar sig i Leica, vissa i Hasselblad och så vidare. De flesta kameraaffärer kommer att ha anslutningar till flera verkstäder, så om du inte vet var du ska gå är det bästa stället att börja.

Det finns gamla tekniker där ute som inte har någon webbsida. De blir tyvärr ganska sällsynta och svåra att hitta.

Vi frågade om du trodde att dina favoritverkstad fortfarande skulle vara kvar om 10 år. Svaren var inte optimistiska, främst på grund av åldern hos de tekniker som arbetade där. Detta bekymrar mig eftersom det tar lång erfarenhet att fixa dessa invecklade maskiner och linser. Om de inte kan anställa unga lärlingar är konsten att reparera kameran i verklig fara.

Om allt annat misslyckas finns det fortfarande platser som Sendean Cameras i London. De fixar vad som helst, men du måste åka till London eller överlåta din älskade kamera med posttjänsterna eller kurirerna.

Här är de mest populära serviceverkstäderna från undersökningen: Om du ville påpeka en plats för en nykomling att betjäna kameran, vilka länkar skulle du skicka dem till?

Danmark:

Finland:

Island:

Norge:

Sverige:

Utanför Norden:

  1. kantocamera.com (Japan)

  2. sendeancameras.co.uk (Storbritannien)

  3. reinhardt-claus.de (Tyskland)

By: Johan B. Skre

Comentários


bottom of page