top of page
Search

Hvor kan man kjøpe film? – Norden (Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige)


Vi kan ikke fortsette å fotografere med film hvis det ikke er noen rimelig måte å kjøpe film på. De siste årene har vi sett at flere legendariske filmtyper har gått ut av produksjon (jeg savner deg allerede FP-3000B!). På den annen side kommer nye, små bedrifter fram og håper at støtten og etterspørselen fra oss, de analoge brukerne, kan holde dem i gang. Film Ferrania, en italiensk produsent av fotografisk film, kjørte nylig en svært vellykket Kickstarter-kampanje for å bygge en ny fabrikk, for å overleve og gjenopplive sitt selskap.

Kodak, Ilford og Fujifilm produserer fortsatt deres mest populære filmserier, mens relative nykommere som Impossible Project, Lomography og Cinestill satser på innovasjon for å finne nye kunder. Men hvor får vi vår film fra?

Nesten 50% sier at de kjøper det fra en lokal butikk og ca 40% fra nettbutikker. Når du kjøper fra Norden vil filmen vøre billigere på utenlandske nettbutikker, men med frakt og skatt er det ikke verdt det, med mindre du kjøper mye. Så vanligvis vil de som kjøper mye gjøre det på nettet, og noen fotografer går sammen for å kjøpe masse et par ganger i året. De som ikke bruker så mye film vil kjøpe noen ruller fra en lokal butikk når det trengs. Nesten alle analogfotografer jeg har møtt gjør et poeng av å støtte lokale butikker og tjenester når de kan. Vi er avhengige av at de fortsatt holder det gående, både for vår egen del og for filmens fremtid.

Utvalget av film er definitivt større på de store internasjonale nettstedene som Macodirect og B&H, men andelen analogfotografer som skyter Infrarød eller annen spesiell film er lav, så det burde være en fremtid i å selge film i Norden, spesielt i de større byene.

Følgende steder å kjøpe film ble hyppigst foreslått i vår undersøkelse:

Danmark:

Finland:

Island:

Norge:

Sverige:

Utenfor Norden:

  1. macodirect.de (Tyskland)

  2. fotoimpex.de (Tyskland)

  3. camerafilmphoto.com (Hongkong)

  4. nordfoto.de (Tyskland)

By: Johan B. Skre

Comments


bottom of page